Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre, brug fx syrener i saft.

Det skal du bruge
3 citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk atamon

Sådan laver du den
Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

Kilde: Mad & Bolig

Translate »